Χολίνη και Ινοσιτόλη (Βιταμίνη Β8) 120 καψουλες

Χολίνη και Ινοσιτόλη  (Βιταμίνη Β8) 120 καψουλες Βιταμίνες

Η χολίνη και η ινοσιτόλη κατατάσσονται ως βιταμίνες του συμπλέγματος Β, αν και στην πραγματικότητα είναι βιταμινοειδή (ουσίες παρόμοιες με τις βιταμίνες) που μπορεί να παράγει ο ίδιος ο οργανισμός μας. Δεδομένου ότι έχουν παρόμοιες ιδιότητες και αλληλοσυμπληρώνονται στα αποτελέσματά τους, πρέπει πάντα να λαμβάνονται μαζί.
Τα τελευταία χρόνια γίνονται έρευνες για το πώς ένας ακόμη παράγοντας, η ινοσιτόλη, μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία του θυρεοειδούς.
Η ινοσιτόλη συντίθεται ενεργά στο εσωτερικό του ανθρώπινου οργανισμού και η παραγόμενη ποσότητα είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που προσλαμβάνεται με τη διατροφή. Οι δύο ιστοί που φαίνεται να εμπλέκονται κυρίως είναι το ήπαρ και οι νεφροί.
Όπως και οι άλλες βιταμίνες της ομάδας B, η ινοσιτόλη είναι υδατοδιαλυτή, λόγος για τον οποίο μια πιθανή πρόσληψη σε καθαρή μορφή δεν προκαλεί δυσανεξία ή τοξικότητα.
Η ινοσιτόλη παρεμβαίνει θετικά:
  • Στη δομή των κυτταρικών μεμβρανών
  • Στον έλεγχο του μεταβολισμού λιπών και σακχάρων
  • Στην αύξηση των μαλλιών
  • Στον έλεγχο της λειτουργίας των νευρικών κυττάρων
  • Στις διαδικασίες κυτταρικής αύξησης, γονιμοποίησης και απέκκρισης
Έρευνες έχουν δείξει ότι υψηλές δόσεις ινοσιτόλης μπορούν να βοηθήσουν στην θεραπεία της κατάθλιψης, σε ψυχαναγκαστικές διαταραχές, και διαταραχές άγχους. Περισσότερα για την Ινοσιτόλη και την θετική επίδραση της στον Θυρεοειδή αδένα  http://hashimoto.gr/inositoli-xasimoto/
 
 
Το προϊόν αυτό
 
-περιέχει χολίνη ως διτρυγικό
-υποστηρίζει το σχηματισμό λεκιθίνης
-μπορεί να διασχίσει το φράγμα αίματος-εγκεφάλου
- είναι πρόδρομος της ακετυλοχολίνης
 
Τα βιταμινοειδή χολίνη και ινοσιτόλη
Η χολίνη και η ινοσιτόλη χρησιμοποιούνται και οι δύο για να σχηματίσουν λεκιθίνη, το δομικό υλικό των κυτταρικών μεμβρανών μας. Αυτός είναι ο λόγος που βρίσκονται παντού στο σώμα μας.
 
Η χολίνη είναι μία από τις λίγες ουσίες που διασχίζουν εύκολα το φράγμα αίματος-εγκεφάλου. Μπορεί να φτάσει άμμεσα στα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου. Η χολίνη προάγει επίσης την παραγωγή του νευροδιαβιβαστή ακετυλοχολίνης όταν χρειάζεται.
 
Η συνδυασμένη πρόσληψη χολίνης και ινοσιτόλης αυξάνει την αντιοξειδωτική ισχύ της βιταμίνης Ε, έναν από τους καλύτερους καθαριστές ελεύθερων ριζών στο σώμα μας.

Συστατικά

 

Ποσότητα

Χολίνη ως διτρυγικό

250mg

Ινοσιτόλη

250mg

 
 
 
 


Επιπλέον περιέχει: Υδροξυπροπυλομεθυλοκυτταρίνη
Είναι βίγκαν (Vegan)
Τρόπος λήψης:
1 κάψουλα την ημέρα μαζί με άφθονο νερό
 

  • Κωδικός Προϊόντος: Bestell-Nr.: 53285
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 28,90€
Το προϊόν έχει ελάχιστη ποσότητα 100 τεμ.

Ετικέτες: Χολίνη, και, Ινοσιτόλη, (Βιταμίνη, Β8), 120, καψουλες, Βιταμίνες, WOSCHA