Ερυθριτόλη 500 γρ.

Ερυθριτόλη 500 γρ.

Η ερυθριτόλη είναι ένα γλυκαντικό χωρίς θερμίδες. Το συγκεκριμένο παράγεται στην Ευρώπη από καλαμπόκι (μη γενετικά τροποποιημένο!) Η ερυθριτόλη έχει παρόμοια κρυσταλλική δομή με τη ζάχαρη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως ακριβώς και η ζάχαρη.


Είναι ουσία, η οποία είναι γνώριμη στον οργανισμό επειδή εμφανίζεται φυσικά σε ορισμένες τροφές (τυρί, φρούτα, λαχανικά κ.λπ.), σε μικρές ποσότητες στο σώμα μας.


Η ιδιαιτερότητα αυτού του υποκατάστατου ζάχαρης είναι ότι δεν το εκλαμβάνει ο οργανισμός ως ζάχαρη και έτσι δεν μεταβολίζεται από το σώμα. Η ερυθριτόλη έχει το πλεονέκτημα ότι έχει μηδενικό γλυκαιμικό δείκτη.

Δεν επηρεάζει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και είναι ιδανική για διαβητικούς.
Σε αντίθεση με τις τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, οι οποίες παράγονται συνθετικά, η ερυθριτόλη λαμβάνεται μέσω φυσικής ζύμωσης και δεν αποτελεί ξένη ουσία για τον οργανισμό.

Η ερυθριτόλη έχει θετική επίδραση στον οργανισμό και την υγεία των δοντιών, σε αντίθεση με άλλες γλυκαντικές ουσίες.


Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μαγείρεμα, το ψήσιμο και γενικά ως εναλλακτική γλυκαντική ουσία σε επιδόρπια, κρύα και ζεστά ροφήματα.
Έχει περίπου το 70% της γλυκύτητας της ζάχαρης. Όμως οι καταναλωτές στην πράξη την βαθμολογούν ισάξια σε γλυκύτητα με την ζάχαρη.
Προσοχή όμως! Η κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας μπορεί να έχει καθαρτικό αποτέλεσμα.

  • Κωδικός Προϊόντος: EuroveraErythrit
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 8,95€

Ετικέτες: Ερυθριτόλη 500 γρ., ερυθριτόλη παρενεργειεσ, ερυθριτόλη θερμιδεσ, ερυθριτόλη με στέβια, ερυθριτόλη sukrin, ερυθριτόλη σουπερ μαρκετ, ερυθριτόλη κινδυνοι, ερυθριτολη διαβητησ, ερυθριτόλη βικιπαιδεια, βιολογικη ερυθριτολη, ζάχαρη, υποκατάστατο ζάχαρης, γλυκαντικό, αδυνάτισμα, διαβήτης, θυρεοειδής,