Κάλιο 120 κάψουλες, βίγκαν

Κάλιο 120 κάψουλες, βίγκαν,

    Το κάλιο αντισταθμίζει την ανεπάρκεια καλίου και υποστηρίζει τη λειτουργία των νεύρων, των μυών και του εγκεφάλου.
Το κάλιο είναι ένα βασικό ιχνοστοιχείο που πρέπει να ληφθεί μέσω της τροφής. Σήμερα, ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι τρώνε πάρα πολύ αλάτι (χλωριούχο νάτριο), γεγονός που οδηγεί σε αυξημένη απέκκριση καλίου και τελικά σε έλλειψη καλίου. Είναι πολύ σημαντικό να αντισταθμιστεί αυτό το έλλειμμα το συντομότερο δυνατό με πολλά φρούτα και λαχανικά ή με αυτό το κατάλληλο  συμπλήρωμα διατροφής.
Κάλιο: Μοναδικός συνδυασμός κιτρικού καλίου και χλωριούχου καλίου για καλύτερη βιοδιαθεσιμότητα και αποτελεσματικότητα.
 
-        είναι σημαντικό για τη μετάδοση ερεθισμάτων στα νεύρα
-        συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία των μυών
-        συμβάλλει στην κανονική αρτηριακή πίεση
Το παρασκεύασμά μας, περιέχει δύο διαφορετικές ενώσεις καλίου που αλληλοενισχύονται. Δεδομένου ότι μεταβολίζονται διαφορετικά, η απορρόφηση του καλίου και η χρήση του στο σώμα αυξάνεται όσο το δυνατόν περισσότερο.
Το κιτρικό κάλιο είναι ιδιαίτερα πολύτιμο. Το πλεονέκτημα του χλωριούχου καλίου έγκειται στην ταχύτερη επίδρασή του στους μύες, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για άτομα που πάσχουν από αυξομειώσεις της αρτηριακής πίεσης και αθλητές. Περνάει μέσω του στομάχου γρηγορότερα από το κιτρικό κάλιο και μετά την πρώτη διέλευση μέσω του ήπατος εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητο (μειωμένη επίδραση πρώτης διέλευσης). Μια γερμανική μελέτη από το 1991 δείχνει επίσης ότι το χλωριούχο κάλιο φαίνεται να είναι η μόνη ένωση καλίου που μπορεί να ρυθμίσει την υψηλή αρτηριακή πίεση.
Όταν επιλέξαμε τα συστατικά του σκευάσματος, αποφασίσαμε κατά του γλυκονικού καλίου για διάφορους λόγους:
Το γλυκονικό κάλιο μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές παρενέργειες. Ειδικά για άτομα που ήδη πάσχουν από αλλεργίες και δυσανεξία (π.χ. στη λακτόζη, τη φρουκτόζη, το σάκχαρο γάλακτος ή την ισταμίνη). Αυτά περιλαμβάνουν ερεθισμούς, κοκκίνισμα και κνησμό του δέρματος (κνίδωση), πεπτικά προβλήματα και δύσπνοια.
Το γλυκονικό κάλιο μπορεί να προέρχεται από γενετικώς τροποποιημένο αραβόσιτο χωρίς να χρειάζεται να δηλωθεί. Δεδομένου ότι η διαδικασία κατασκευής είναι πολλαπλών σταδίων, δεν υπάρχει απαίτηση επισήμανσης.
Το κάλιο WOSCHA δεν περιέχει πρόσθετα. Είναι ένα 100% καθαρό συμπλήρωμα καλίου που είναι επίσης κατάλληλο για vegans.
Πώς λειτουργεί το κάλιο;
Το κάλιο επηρεάζει πολλές φυσιολογικές διεργασίες στο σώμα μας. Παίζει σημαντικό ρόλο στις συστολές των μυών, επειδή υποστηρίζει τη μετάδοση ερεθισμάτων μεταξύ νευρικών και μυϊκών κυττάρων. Το κάλιο βοηθά επίσης στη διατήρηση της κανονικής αρτηριακής πίεσης. Ρυθμίζει επίσης την απέκκριση οξέων μέσω των νεφρών.
 
Το κάλιο είναι το πιο σημαντικό κατιόν στα κύτταρα μας, διότι επηρεάζει την οσμωτική πίεση, η οποία καθορίζει την περιεκτικότητα σε νερό και το σχήμα των κυττάρων. Ενεργοποιεί επίσης πολλά ένζυμα.
Αιτίες ανεπάρκειας καλίου
Οι ενήλικες χρειάζονται μόλις κάτω από 2 γραμμάρια καλίου την ημέρα, παιδιά 1 έως 1,5 γραμμάρια. Με μια ισορροπημένη διατροφή, δεν είναι πρόβλημα να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις καλίου. Αλλά η έλλειψη καλίου είναι ευρέως διαδεδομένη. Εμφανίζει μεταξύ άλλων. ανώμαλη αρτηριακή πίεση, μυϊκή αδυναμία ή δυσκοιλιότητα.
Οι αιτίες της ανεπάρκειας καλίου είναι μια διατροφή πλούσια σε αλάτι και υδατάνθρακες, υψηλές απώλειες υγρών (π.χ. σε περίπτωση διάρροιας, εφίδρωσης κατά τη διάρκεια της άσκησης, υψηλών θερμοκρασιών) ή της χρήσης αντιυπερτασικών φαρμάκων, διουρητικών, καθαρτικών, κορτικοειδών και καρδιακών γλυκοζίτων.
Ποσότητα Συστατικών Ημερήσια Απαίτηση *
Κάλιο (κιτρικό + χλωρίδιο) 975 mg
48,75%
* = Αναλογία της συνιστώμενης ημερήσιας απαίτησης (dge)
- = δεν καθορίζεται ημερήσια απαίτηση
Αλλα συστατικά:
Υδροξυπροπυλομεθυλοκυτταρίνη (vec. Κάψουλα)
Συνιστώμενη πρόσληψη 1 EMBO-CAPS® 3 φορές την ημέρα με άφθονο υγρό.
Vegan
Χωρίς γλουτένη, μαγιά, συντηρητικά, τεχνητές γεύσεις, καλαμπόκι, αλάτι, ξηρούς καρπούς, διοξείδιο του θείου, σέλινο, μουστάρδα, σουσάμι, σόγια, άμυλο, θειικό άλας, σιτάρι, ζάχαρη
Σημειώσεις Οι ασθενείς με μακροχρόνια φαρμακευτική αγωγή θα πρέπει να μιλήσουν με το γιατρό τους πριν πάρουν κάλιο.

  • Κωδικός Προϊόντος: Bestell-Nr.: 56610
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 29,90€

Ετικέτες: Κάλιο, 120, κάψουλες, βίγκαν, Μέταλλα, Ιχνοστοιχεία, WOSCHA