Merula Cup – οικολογικό κουπάκι έμμηνου ρύσεως

Merula Cup – οικολογικό κουπάκι έμμηνου ρύσεως

Το κουπάκι Merula είναι από 100% φαρμακευτική σιλικόνη και παράγεται στην Γερμανία. Έχει σφαιρική μορφή, ένα σταθερό χείλος (πάνω άκρο), είναι όμως μαλακό και ευλύγιστο. Μπορεί να «τσαλακωθεί» χωρίς να τραυματιστεί ούτε το υλικό, ούτε να προκαλέσει πόνο ή δυσφορία κατά την τοποθέτηση.
 
Προτερήματα:
Οικολογικό!
-          Ένα κουπάκι έχει αντοχή για πολλά χρόνια
-          Περιορίζεται η ποσότητα σκουπιδιών από σερβιέτες και ταμπόν
Οικονομικό!
-          Δεν χρειάζεται να προμηθευτείτε νέα προϊόντα για τις ανάγκες της έμμηνου ρύσεως
-          Μετά από λίγους μόνο μήνες θα έχει «βγάλει τα λεφτά της» αυτή η μικρή επένδυση
Άνετο!
-          Έχει μεγάλη χωρητικότητα
-          Δεν γεμίζει με νερό στο κολύμπι ή στο μπάνιο
-          Αόρατο. Δεν φαίνεται κορδόνι όπως π.χ. στα ταμπόν
 
Παράγεται στην Γερμανία
Το κουπάκι της Merula κατασκευάζεται από πιστοποιημένη φαρμακευτική σιλικόνη. Δεν χρησιμοποιήθηκαν λιπαντικά ή άλλα μαλακτικά για την κατασκευή του. Δεν περιέχει ζωικά. Δεν έγιναν πειράματα σε ζώα. Είναι VEGAN
 
Γιατί είναι το κουπάκι Merula τόσο ιδιαίτερο;
-          Είτε η γυναίκα έχει δυνατούς πυελικούς μύες, είτε όχι, το κουπάκι μένει στη θέση του. Μπορεί να φορεθεί και «τσαλακωμένο»
Είναι one size
-          Το κουπάκι Merula έχει πολύ μεγάλη χωρητικότητα (μέχρι και 38 ml) και μία διάμετρο από 40 έως 46 χιλιοστά. Προσαρμόζεται στο σώμα σου. Είναι ο ιδανικός σου σύντροφος ακόμα και σε έντονη ροή.
-          Επειδή έχει σφαιρική μορφή, το κουπάκι Merula, έχει ένα ελάχιστο ύψος  μόνο 39 χιλιοστά, όμως μία χωρητικότητα που ισοδυναμεί με δύο μεγάλα ταμπόν. Είναι άνετο για όλες τις γυναίκες ακόμα και με διαφορετική κολπική ανατομία.
-          Δεν χρειάζεται να γίνει μέτρηση του κόλπου και του τραχήλου. Μπορεί να τοποθετηθεί και να προσαρμοστεί ανάλογα κόβοντας τα «χερούλια» που εξέχουν
Merula Cup XL
Είσαι από τις γυναίκες που έχουν υπερβολικά μεγάλη ροή κατά την περίοδο; Τότε σου προτείνουμε το κουπάκι Merula XL που έχει χωρητικότητα μέχρι 50 ml. Ιδανικό για γυναίκες με μεγάλη διάμετρο τραχήλου.
 
Τρόπος χρήσης:
Σε παρακαλούμε να διαβάσεις πρώτα καλά τις ακόλουθες οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσεις για πρώτη φορά το κουπάκι Merula. Αν έχεις κάποιους ενδοιασμούς, σε παρακαλούμε συζήτησε πρώτα με τον γυναικολόγο σου. Για ευνόητους λόγους δεν υπάρχει τρόπος αντικατάστασης για ένα κουπάκι που αγοράστηκε! Η κάθε αγορά είναι τελεσίδικη.  
Πριν από τη χρήση – καθαρισμός
Βράσε το κουπάκι Merula με μία κουταλιά ξύδι σε κατσαρόλα ή στα μικροκύματα για τουλάχιστον 5 λεπτά σε νερό που κοχλάζει. Το κουπάκι θα πρέπει να αφαιρεθεί και να αδειάζεις  το περιεχόμενο του τουλάχιστον κάθε 8 ώρες.  Αρχικά ξέπλυνε το κουπάκι με κρύο νερό. Έπειτα καθάρισε  το με ζεστό νερό και απολυμαντικό σαπούνι για την ευαίσθητη περιοχή. Κατά εξαίρεση μπορούν να χρησιμοποιηθούν και απολυμαντικά μαντιλάκια για την ευαίσθητη περιοχή. Σε μία έκτακτη ανάγκη μπορείς να το πλύνεις μόνο με νερό αλλά θα πρέπει να ακολουθήσεις  την παραπάνω διαδικασία καθαρισμού το συντομότερο δυνατόν. Αποθήκευσε το κουπάκι Merula πάντα στο υφασμάτινο σακουλάκι που εσωκλείεται στην συσκευασία. Αν παρατηρήσεις ρωγμές στο υλικό ή παρόμοιους τραυματισμούς στο κουπάκι, σε παρακαλούμε να μην το χρησιμοποιήσεις άλλο και να το αντικαταστήσεις με ένα νέο. Ένα ξεθώριασμα ή μία αλλαγή στον χρώμα ωστόσο είναι πολύ φυσιολογική. Αν φροντίζεις το κουπάκι Merula σωστά, θα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για πολλά χρόνια!
 
Τοποθέτηση και αφαίρεση
Πλύνε τα χέρια σου καλά με σαπούνι και ζεστό νερό. Τοποθέτησε το κουπάκι σε ένα χέρι και πάτησε το δάκτυλο του άλλου χεριού πάνω χείλος του προς τα μέσα. Τώρα πιάσε τις εξωτερικές άκρες δεξιά και αριστερά και δίπλωσε τες προς τα μέσα. Τοποθέτησε το κουπάκι αρχικά κάθετα και ελευθέρωσε τις άκρες καθώς το τοποθετείς. Χρησιμοποίησε το χερούλι για να ελέγξεις με απαλές κινήσεις ζικ-ζακ την ορθή τοποθέτηση. Δεν χρειάζεται να εισχωρήσει τόσο βαθιά όσο ένα ταμπόν. Μην αγχωθείς αν το κουπάκι γενικά είναι τσαλακωμένο, θα βρει την φόρμα του από μόνο του.  Για την πιο άνετη τοποθέτηση του μπορείς να υγράνεις το χείλος με λίγο νερό ή με ένα λιπαντικό που έχει ως βάση του το νερό. (Μελέτησε προσεκτικά τις εικόνες )
Για να αφαιρέσεις το κουπάκι πίεσε με τους μύες σου ελαφρά για να κατέβει το κουπάκι προς τα κάτω. Έπειτα πιάσε ένα από τα χερουλάκια του και με απαλές κινήσεις ζικ-ζακ τράβηξε το προσεκτικά σε τέτοιο σημείο ώστε να πιάνεις άνετα τον πάτο του. Πίεσε τον πάτο ώστε να αφαιρέσεις την πίεση που δημιουργήθηκε. Όταν ακούσεις τον χαρακτηριστικό ήχο της αποσυμπίεσης μπορείς να αφαιρέσεις το κουπάκι ολοκληρωτικά.
Μην αγχωθείς αν δεν τα καταφέρεις με την πρώτη φορά. Πολλές γυναίκες χρειάζονται μέχρι και 4 κύκλους ώστε να συνηθίσουν την διαδικασία.
Προσαρμογή
Το κουπάκι Merula είναι ιδανικό για όλα τα μεγέθη τραχήλων και κόλπων. Δεν θα πρέπει να εξέχει το χερούλι. Αν ωστόσο εξέχει μπορείς να κόψεις πολύ προσεκτικά το υπόλοιπό από το χερούλι με ένα ψαλίδι. Το κουπάκι θα πρέπει να τοποθετείται ολόκληρο μέσα στο σώμα σου, να μπορείς όμως σχετικά εύκολα να φτάσεις ένα από τα χερούλια.
Κανόνες προφύλαξης!
-          Πλένε πάντοτε πολύ καλά τα χέρια και τα νύχια σου πριν και μετά από την τοποθέτηση του Merula
-          Αφαίρεσε πάντοτε με ευσυνειδησία την πίεση όταν αφαιρείς το κουπάκι
-          Αφαίρεσε πάντοντε το κουπάκι πριν από την σεξουαλική επαφή
-          Το κουπάκι Merula ΔΕΝ προστατεύει από σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες και ΔΕΝ είναι μέθοδος αντισύλληψης
-          Καθάριζε και σαπούνιζε το κουπάκι σου τουλάχιστον κάθε 8 ώρες και βράσε το σε νερό για τουλάχιστον 5 λεπτά μία φορά στην διάρκεια του κύκλου σου
-          Αν χρησιμοποιείς μεθόδους αντισύλληψης που έχουν τοποθετηθεί στην μήτρα ή στον κόλπο σου, θα πρέπει να μιλήσεις με τον γυναικολόγο σου πριν από την χρήση του Merula Cup
-          Αν το κουπάκι σου παλιώσει και /ή χαλάσει μην το πετάξεις στην τουαλέτα αλλά στα σκουπίδια
-          Αποθήκευε το κουπάκι σου πάντοτε μακριά από παιδιά και ζώα
-          Εάν για οποιονδήποτε λόγο νιώσεις πόνο ή δυσφορία με το κουπάκι Merula αφαίρεσε το και μίλησε με τον γυναικολόγο σου.
Menstrual Toxic Shock Syndrom (TSS)
Η νόσο TSS είναι εξαιρετικά σπάνια όμως σοβαρή ασθένεια. Μπορεί να παρουσιαστεί σε άντρες, γυναίκες και παιδιά.  Μέχρι σήμερα υπάρχουν εξαιρετικά  λίγες περιπτώσεις  αυτής της ασθένειας που να συνδέονται με προϊόντα τοποθέτησης για την έμμηνο ρύση όπως ταμπόν και κουπάκια περιόδου. Ωστόσο, αν δεν δοθεί προσοχή στα συμπτώματα και δεν ληφθούν τα σωστά μέτρα μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στον θάνατο.
Τα συμπτώματα της είναι: Ξαφνικός πυρετός (>39˚C), εμετός, διάρροια, εξάνθημα, πονόλαιμος, ζάλη, λιποθυμία.
Αν έχει ένα ή περισσότερα από τα συμπτώματα κατά την διάρκεια της περιόδου σου, αφαίρεσε το ταμπόν ή το κουπάκι περιόδου και μίλησε άμεσα με τον γιατρό σου, αναφέροντας του ότι έχεις την έμμηνο ρύση σου! 

  • Κωδικός Προϊόντος: MerulaCupOneSize
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 32,99€

Ετικέτες: Merula, Cup, οικολογικό, κουπάκι, έμμηνου, ρύσεως, Οικολογικά, προϊόντα, Υπόλοιπα, Vitamino