Περγαμόντο, αιθέριο έλαιο

Περγαμόντο, αιθέριο έλαιο

Το περγαμόντο είναι εσπεριδοειδές που καλλιεργείται κυρίως στην Καλαβρία, στη νότια Ιταλία. Το περγαμόντο μεγαλώνει έως και 4 μέτρα ύψος, έχει αειθαλή επιμήκη φύλλα, λευκά άνθη και στρογγυλά σε σχήμα αχλαδιού, ξινά φρούτα περγαμόντου, τα οποία συγκομίζονται μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου. Το περγαμόντο χρησιμοποιείται κυρίως στην αρωματοποιία (Eau de Colgne) ως κορυφαία νότα και στη γεύση τροφίμων (τσάι Earl Grey)
Προφίλ αρώματος: Φρέσκο, εσπεριδοειδή
Αρωματικό αποτέλεσμα: απολαυστικό
Ποιοτικά: βιολογικά καλλυντικά NATRUE, vegan, IHTN
Καταπραϋντικό αποτέλεσμα στη χρήση επι του δέρματος
Ανάγκες / εφαρμογή: για ανακούφιση από κράμπες, καλύτερο ύπνο, υγεία των γυναικών, ουροδόχου κύστης & ουροποιητικού, στόμα & ούλα, Ηρεμεί σε αποχαιρετισμό / πένθος
Βοτανικό όνομα Citrus bergamia
INCI Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Peel Oil *Org, Citral **, Limonene **, Linalool **
* από ελεγχόμενη βιολογική καλλιέργεια
** φυσικά συστατικά του αιθέριου ελαίου
Προέλευση Ιταλία
Τμήμα φυτού:  Κέλυφος
Εκχύλιση με ψυχρή πίεση
Εφαρμογή Καλλυντικό για αρωματική φροντίδα του δέρματος. 1 σταγόνα ανά 3 κουταλιές της σούπας αλάτι για ένα πλήρες μπάνιο.

  • Κωδικός Προϊόντος: PrimaBergamottebio
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 18,90€

Ετικέτες: Περγαμόντο, αιθέριο έλαιο, ποιο αιθεριο ελαιο μυριζει ωραια, ποιο αιθεριο ελαιο ειναι για συσφιξη προσωπου, αιθεριο ελαιο ιδιοτητεσ, που βρισκουμε αιθερια ελαια, τι ειναι το αιθεριο ελαιο, ποσεσ σταγονεσ αιθεριο ελαιο βαζουμε, αιθεριο ελαιο τιμη, τι είναι τα αιθέρια έλαια, ποτε βγαινει το περγαμοντο, πώσ φτιάχνουμε γλυκό περγαμόντο, πωσ ειναι το περγαμόντο, πωσ να φτιάξω περγαμόντο, περγαμόντο τι είναι, τι ειναι το περγαμόντο, ποια αιθερια ελαια ταιριαζουν, αρωματοθεραπεια ελαια, αρωματοθεραπεια τι ειναι, αρωματοθεραπεια πωσ γινεται